Huomenta!

Kuten olette varmasti huomanneet, on Alueverkko ollut sangen poissaoleva viime päivinä. Tämä ei ole ollenkaan suotavaa ja pahoittelen sitä näin jälkikäteen.

Tässä kävi se sangen tyypillinen tapaus, mitä pienehköissä tietotekniikkaoperaatioissa usein käy, eli palvelinlaite hajosi. Tämä ei ollut täysin odottamatonta, palvelin oli ollut päällä jo 3600 päivää, eli lähestulkoon 10 vuotta(!). Sille olin jo pitkään suunnitellut huoltoa, mutta aina oli tullut jotain muuta tehtäväksi.

Palvelinlaite alkoi omatoimisesti lähettää savumerkkejä 28. päivä elokuuta ja 3. päivä syyskuuta se lopetti toiminnan käytännössä kokonaan. Meillä oli onneksi uusi palvelin jo hyvän aikaa sitten hankittuna, mutta tietojen siirto siipirikolta vanhalta palvelimelta oli hankalaa ja ennenkaikkea hidasta. Mitään ei kuitenkaan menetetty, vaan nyt kaikki sähköpostit ovat tallessa ja sivustot toiminnassa.

Tästä viisastuneena aion hankkia yhdistykselle varmistustilaa ihan fyysisesti kauempaa, jottei toiste täydy enää luottaa onneen tietojen säilymisen suhteen.

Seuraava näkyvä muutos on sähköpostin päivitys modernimpaan. Roskapostisuodatus paranee ja webmaili muuttuu huomattavasti hienommaksi.

Siihen asti, hyvää syksyä!