ASUNTO OY VÄENPIHA PESUTUPASÄÄNNÖ

 

1.     Pesulan laitteiden käyttöä saa varata vain yhtiössä asuvat pesula-avaimen lunastaneet henkilöt enintään (3) kolme tunnin pituista peräkkäistä vuoroa kerrallaan. Pesulalaitteilla saa pestä ja kuivata vain yhtiössä asuvien henkilöiden pyykkiä.

2.     Pesulan aikavarauskirjaa ja laitteiden käyttöohjeita pitää käsitellä asiallisesti ja niitä ei saa viedä pois pesulahuoneesta.

3.     Aikavaraukset tehdään kulloinkin pestävien pesuohjelmien mukaiseksi pesutiloissa olevaan varauskirjaan.

4.     Lue huolellisesti pesulalaitteiden käyttöohjeet mikäli et tunne entuudestaan niiden käyttöä.

5.     Pesukoneessa saa pestä kerrallaan enintään ohjeiden mukaisen määrän kuivaa pyykkiä.

6.     Pesukoneessa ei saa pestä mattoja eikä muitakaan erityisen painavia vaatteita. Mattoja saa pestä ainoastaan käsin harjaamalla pesutiloissa. Maton pesuun on myös varattava pesulavuoro.

7.     Kuivauslinkoa on aina käytettävä ennen kuin pesukoneessa pesty pyykki siirretään kuivaushuoneeseen loppukuivausta varten. Muista täyttää kuivauslinko tasapainoisesti.

8.     Kuivaushuoneessa kuivattu pyykki on haettava enintään kolmen tunnin kuivatuksen jälkeen pois kuivaushuoneesta. Tutustu kuivaushuoneen ovessa oleviin kuivausohjeisiin ja muista, että lingottu pyykki lyhentää kuivausaikaa ja säästää energiaa.

9.     Ulkona olevilla pyykkinaruilla kuivattaminen on vapaata eikä niiden käyttö kuivatukseen edellytä pesulavuoron varaamista.

10.    Matot on kuivattava ensisijaisesti ulkona olevilla pyykkinaruilla. Matot on ensin puserrettava ja esikuivattava valumattomiksi. Vettä valuvia mattoja ei saa tuoda kuivaushuoneeseen kuivattavaksi.

11. Kuivaushuonetta saavat ensisijaisesti käyttää pesulavuoron varanneet henkilöt vuoroa seuraavan (3) kolmen tunnin ajaksi. Kuivaushuonetta käyttävien henkilöiden on varmistuttava ettei pyykkiä jätetä sinne pesulavuoron varanneiden pyykinkuivauksen esteeksi.

12.     Kuivaushuoneessa ei saa säilyttää kuivaa pyykkiä. Vieraan ja kuivan pyykin siirtely kuivaushuoneessa on luvallista pesulavuoroosi liittyvän kuivausvuoron alkaessa. Näin menetellen myös oman pyykin kuivattaminen on mahdollista kaikissa tilanteissa.

13.    Laitteiden käytön jälkeen sulje pesukoneen vesihanat ja sammuta koneista sähkö ohjeen mukaan.

14.    Siivoa jälkesi ja kuivaa mahdollinen vesi lattialta. Noudata yleistä siisteyttä.

15.     Lähtiessä sammuta valo pesula- ja kuivaushuoneista sekä sulje ulko-ovi.

       

HALLITUS